Ankara Kollu Bariyer Firması

Bariyer, Ankara'da veya dünyanın her ülkesinde ve illerinde araç trafiğini engellemek adına ve güvenlik amacıyla kullanılmaktadır. Bariyerlerin farklı çeşitleri vardır ve güvenlik seviyesi bu çeşitlere göre artmaktadır. Bariyerin Ankara civarında sık kullanılan çeşitlerine örnek vermemiz gerekirse: kesici bariyerler(road blocker): Bu bariyerin tercih edildiği yerler genellikle yüksek güvenlik sistemi gerektiren yerlerde(hükümet binaları, alışveriş merkezleri, kalabalık sokaklar ve caddeler, meydanlar vs...) geçiş güvenliği için tasarlanmış en güçlü bariyerdir. Bu bariyere çarpan jip veya tank benzeri bir araba olsun hiçbirisi bu bariyerin ardına geçemez. Ve Bu bariyerler sağladığı üstün güvenlik mekanizmasıyla ve dayanıklılığıyla bazı kötü insanların kabusu olmaya adaydır.


Mantar bariyer: Aynı yukarda ve aşağıda yazmış olduğumuz bariyerler gibi uzaktan kontrol etmenin farklı türleri var(plaka,kart ve aracın altını taramaya kadar sistemleri bulunmakta) Mantar bariyer; hidrolik,pnönmatik-havalı(elektrik ve hidroliklere nazaran daha hızlıdır) ve manuel kilit olarak üretilir. Bu türleri sayesinde kesici bariyere nazaran daha hızlı açılır. Her ne kadar güvenlik konusunda açık ara kesici bariyer, bu bariyeri geçse de kullanım yelpazesi çok geniş olduğundan kesici bariyerlerden daha çok tercih edilir. Kullanıcının isteğine bağlı olarak da ölçüleri alınabilir veya üstüne led takılabilir. Herhangi bir site girişinde veya otopark girişlerinde bunlardan görmek mümkündür.


Kollu bariyer, elektrik motoruyla çalıştığından dolayı bir çip sayesinde kontrol edilir(uzaktan kumanda,buton, kart okuyucu vs...). Bunlardan ziyade bir de, araç geçtikten sonra zaman ayarlı bir şekilde otomatik kapanma sistemi bulunuyor. Elektrik motoru, elektrik kesintisi sayesinde çalışmadığı takdirde manuel olarak da kullanılabilir.

Zincirli bariyer: Ankara'nın bariyer sınıfında en çok tercih edilen bir bariyerdir. Genelde mahallelerdeki apartmanların park girişlerinde bunları görürüz. Sistemleriyle kapatılması güç alanları, yani 5 ila 25 metrelik girişleri rahatlıkla kapatır. Hem bu yüzden hem de çok ucuza üretilmesinden dolayı çokça tercih edilir.

Bu saymış olduğumuz bariyer Ankara'da çok yaygın kullanılmakta olup güvenlik kameralarından ve alarm sistemlerinden sonra en çok tercih edilen güvenlik sistemidir. 

Ve son olarak da, biz çeşit çeşit bariyer üretmekle birlikte, Ankara'da yer alan bir bariyer firması olarak yılların verdiği uzmanlık ve hevesle işimizi en iyi şekilde, ilk günki gibi yapmaya çalışıyoruz.

Paylaş: